tiistai 7. toukokuuta 2013

Kylppärin pohjia

   Kylppäri tuli siis riisuttua rangoilleen. Ei sitten muuta kuin suunnittelemaan jotain uutta tilalle.
   Aika paljon tuli pohdittua kaikennäköisten vessanpönttöjen ynnä muiden siirtämistä, että saataisiin layoutista vähän kivempi, mutta lopputulos oli kuitenkin se, ettei maksa vaivaa. Vähän käytävämäinen tuo kylpyhuone kuitenkin on, eikä se siitä muuksi muutu.
   Kylpyhuoneen kaikki kupariputket vaihtuivat PEXiin. Alunperin putket kulkivat kylppärin ja saunan välisen seinän sisällä, mutta kun seinälle oli omat suunnitelmansa johon putket eivät sopineet, vedettiin ne ulkoseinälle. Lattiaan seinien jäljiltä jääneet kourut tasoiteltiin massalla.



   Seinät levytettiin Kaakeliluja-levyllä. Levyhän itsessään on vesieristetty, jolloin vesieristettä ei välttämättä tarvitse sutia kuin saumoihin ja ruuvinreikiin. Painoakin sillä on kipsilevyyn verrattuna "aavistuksen" enemmän, leikkaaminen onnistuu rälläkällä ja timanttilaikalla, rei'itys pistosahalla ja pussillisella teriä. Kaakelireikäporat toimivat myös.




   Pöntöksi valittiin seinämalli, joten sille laitettiin vähän ylimääräistä puuta seinän sisään, kuin myös allaskaapille. Jalalliset kaapit eivät oikein olleet mieleen.
   Sitten vain Kiillon kaunista turkoosia pintaan.


      Saunaan haluttiin avaruuden lisäämiseksi ikkuna kylpyhuoneeseen päin. Tai oikeammin ehkä lasiseinä. Leca-harkoista siis pieni väliseinä pystyyn.



   Näin kokemuksesta viisastuneena, ensi kerralla vastaavassa hommassa on helpompi tehdä ensin seinät, laatoitus ja muut, ja sitten vasta tilata ovi ja lasi niillä mitoilla mitä jo on. Työvaiheiden välissä joutui kerran jos toisenkin pitämään mittamietintätauon... Lasit olisi siis jo sängyn alla odottamassa, piti siis saada seinät sopimaan lasin mittoihin, eikä toisinpäin. No, näillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti