maanantai 11. helmikuuta 2013

Yläkerran muokkausta, jatkuu

   Yläkerran uudelleen rakentaminen aloitettiin tietysti sotkuisimmista hommista. Tässä vaiheessa kun seinien ja lattian suojaaminen ei ollut kovinkaan välttämätöntä. Siispä suppiloruisku ja kompura kainaloon ja hommiin.
   Ensin tietysti ehjättiin kaikki ruuvinreiät seinistä ja katoista, ja heitettiin menemään yksi tuollainen komea Nokian valaistuskisko, joita koko kämppä tuntui olevan täynnä. Periaatteessa olivat ihan kivoja keksintöjä, kiskoihin sai erilaisia lampunkantoja kiinni ja valon sijoittelukin oli aika vapaata. Silti ehkä ulkonäöllisesti sopivampaa yleisiin tiloihin, kouluihin ja toimistoihin, yms, ei niinkään kotiin.


   Pari suppilollista Weberin LR+:aa suihkittiin kattoon, ja ihan hyvä tuli. Muuten ei yläkerran kattoa olisi välttämättä tarvinnut ruiskuttaakaan, mutta piti saada piiloon tuo sileä rantu, joka jäi yläkerran ja olohuoneen välisestä seinästä muistoksi.
   Seinät vetäistiin struktuurimaalilla, ja syntynyttä pensselinvetokuviota korostettiin vielä hopeisella lasyyrilla.
   Vasemmanpuoleiselle seinälle tapetoitiin pätkä violettia (tai lilaa, joku ero..?) tapettia. Olohuoneessa oleva П-mallinen kaapisto tulisi siirtymään yläkertaan, ja tapetti värittää sen "sisuksen". Siihen vielä vieraita varten sitten vuodesohva.


   Laminaatti löytyi jälleen K-Raudan hinnat alkaen -malleista, vaikkakin valinta ihan oikeasti oli enemmän ulkonäöstä kuin hinnasta kiinni. Ei muuta kuin asentamaan.
   Kaikki kolme yläkerran huonetta vedettiin saumattomasti samalla laminaatilla. Tämä tarkoitti tietysti, että oli rakennettava tuon pitkän varastohuoneen seinän paikalle lattiaa. Seinän purkamisen jälkeenhän jäljelle jäi vain kuilu alakerran seinän sisään.





   Kaideratkaisukin vilahtaa tuossa viimeisessä kuvassa. Eli pari Ikean tilanjakajahyllykköä. Nurkistaan ruuvattu kiinni lattiaan, ja on varmasti myös riittävän tukeva. Tästä tosin on virinnyt keskusteltua, josko jotain muuta olisi kuitenkin kiva saada... Lasikaide oli suunnitelmissa alunperin, ja on se ehkä nytkin, jos esimerkiksi SteelPron (http://www.steelpro.fi/lasikaiteet) mallia katselee. Toistaiseksi kuitenkin mennään Ikea-ratkaisulla.


   Jatketaan seuraavassa osiossa sitten yläkerran viimeistelyllä ja säilytysratkaisuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti