keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Aloitetaan suihkuton aikakausi

   Kylpyhuoneesta oli jo ostohetkellä tiedossa, että jotain on pakko tehdä. Reilut kolme vuotta sitten tehty kosteusmittaus kertoi, että remontti aivan ehdottomasti ajankohtainen seuraavan kolmen vuoden aikana. Eikä varsinaisesti ihme, kun katsoi tuota nerokasta ratkaisua, jossa putkien läpiviennit vesieristeeseen, sekä muutama muukin ylimääräinen reikä. on tehty suihkunurkkaan, noin 20 sentin korkeuteen lattiasta. Sinnehän ei tosiaan juuri vettä ikinä tule, mitenkäs ne nyt vuotamaan alkaisivat...


   Allaskaappikin oli saanut oman osansa kosteudesta vuosien varrella. Reunoista aika järsityn näköinen, ja sisälle katsottaessa tuli jo melkein paha olo. En tiedä, mutta ei välttämättä kaukaa haettu ajatus, kun katsoo mm. sähköjuttuja ympäri kämppää, että tee-se-itse -hengessä on ehkä putkijuttujakin tehty, ilman ihan täyttä osaamista.
   No, mitäs siinä, tavaraa irti ja paloiksi.




   Ja niinkuin tiedetään, purettavissa pinnoissa paras puoli on, että niihin saa piirtää. Eikä tilaisuutta voi olla hyödyntämättä.


   Saunan ja kylppärin väliseinä otettiin kokonaan pois, se kun ei oikein enää suunnitelmiin sopinut. Vasara, sorkkarauta ja piikkauskone käsittelivät muitakin seiniä yhtä tehokkaasti, eli laatat, "jätesäkki" ja kipsilevyt mäkeen. Katto oli jopa ihan siistissä kunnossa, mutta tyylillisesti vähän ontuva, joten pääsi jätteisiin sekin. Lattiaa piikattiin auki sen verran, että saatiin kuivuri hoitamaan jo omaa hommaansa.




   Ehdottomasti oma suosikkihomma olivat nuo valun lankkulaidat seinän ja lattian rajassa. Niinkuin arvata saattaa, istuivat aika tiukasti kiinni. Opimme samalla myös, että sorkkaraudankin voi vääntää mutkalle.
   Sitten ei jäänytkään enää jäljelle kuin lattialaattojen piikkaus (kivaa) ja seinien kipsilevyjen nakertaminen irti (ei kivaa). Vaikea arvata, miten työnjako meni...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti